X

López-Casasnovas assegura que el procés català beneficia Menorca

En cas d'una independència a Catalunya es reforçarien els lligams, sinó es podria millorar el finançament balear

20/09/2017

López-Casasnovas assegura que el procés català beneficia Menorca

Davant l’escalada de tensió que viu Catalunya, cada vegada més persones es pregunten per les conseqüències que pot tenir per a les Illes una futura independència de Catalunya.
 IB3´àudios Escolta aquí les declaracions de López-Casasnovas a IB3 Ràdio

Per al catedràtic d’Economia, i representant de les Balears en la comissió d’experts sobre el finançament autonòmic, Guillem López-Casasnovas, passi el que passi serà positiu. Considera que independentment de com acabi el conflicte català, les Balears i Menorca en poden sortir beneficiades.

El catedràtic argumenta que en el cas que Catalunya marxi d’Espanya es reforçaran els lligams i si per contra es queda permetria millorar el finançament balear.

No creu que la independència perjudiqui l’accés a la sanitat ni tampoc el descompte de resident. A més, assegura que pels catalans que tenen a Menorca una segona residència no implicaria cap canvi fiscal, gràcies a que els convenis internacionals existents contemplen i regulen aquest fet.

Per últim, el catedràtic creu que, finalment, es produirà una acord entre Govern i Generalitat. Caldrà veure, però, en quins termes se signa.

 

“La comissió d’experts sobre el finançament autonòmic ha estat inútil”

López-Casasnovas va qualificar d’inútil la comissió d’experts sobre el finançament autonòmic. Ho va fer aquest dimarts a la comissió d’economia del Parlament on també va dir que no li ha agradat com s’ha estructurat aquesta organisme, creat pel govern espanyol, i va lamentar que s’hagi perdut una oportunitat d’aportar valor al futur d’Espanya.

A més, va criticar que alguns experts econòmics hagin fet de portaveus polítics de les seves comunitats a les reunions de la comissió.

20/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris