X

L’AEMET preveu una tardor més càlida

Aquest estiu ha estat el segon més càlid en 52 anys

20/09/2017

L’AEMET preveu una tardor més càlida

La tardor arribarà a les Illes el divendres 22 de setembre a les 22:02 hores i ens mostrarà la seva cara habitual: temps canviant, intervals de dies de sol i calor amb dies de pluges i ennigulades; episodis de vents forts i, fins i tot, no es descarta algun cap de fibló.

Tot i això, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu que sigui una tardor normal. La seva delegada a les Illes Balears, María José Guerrero, ha avançat aquest dimecres les prediccions per aquesta estació. Es preveu que aquest octubre sigui un grau més alt de temperatura del que és habitual i que plogui manco.

Pel que fa a novembre i desembre, les temperatures baixaran fins arribar a les xifres habituals, entre 11 i 14 graus. En aquest mesos finals de l’estació podria ploure una mica més del que ho fa habitualment.

Pel que fa a l’estiu que està a punt d’acabar, des de l’AEMET destaquen que enguany s’han assolit diversos rècords: hem tingut un 20% més de nits tropicals i s’ha arribat fins als 42’5 graus, fet que ha convertit aquest estiu en el més càlid dels darrers 52 anys.

El primer dia de tardor, aquest dissabte, s’anuncien algunes pluges. És per això que des d’EMAYA s’estan fent tasques de neteja de diferents torrents ubicats a la zona de sa Casa Blanca i Sant Jordi. Entre ells, el torrent del Siquió, que és ple encara de canyes i algues. Tot per tenir-ho preparat de cara a les plogudes típiques de la tardor.

20/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris