X

Seguiment desigual en el Dia sense cotxes a Palma

El balanç de sancions interposades era a migdia de prop d'una cinquantena, quan la mitjana és de 500 multes diàries

22/09/2017

Seguiment desigual en el Dia sense cotxes a Palma

Màquines de l’ORA inutilitzades a tota Palma i aparcaments amb la barrera pujada, són les imatges més representatives del Dia mundial sense vehicles al que s’ha afegit Ciutat.
Només els residents i els autoritzats poden estacionar a la zona blava, un fet que ens ha deixat estampes a les quals no estam gaire avesats, com el passeig de Mallorca sense cotxes. A d’altres carrers hem trobat cotxes aparcats, malgrat els cartells de prohibició.

El balanç de sancions interposades era a migdia de prop d’una cinquantena, quan la mitjana és de 500 multes diàries.

Els aparcaments dels carrers de Manacor, del Marquès de la Sénia i sa Riera són avui gratuïts i ofereixen al seus usuaris un bitllet d’anada i tornada de franc per agafar un autobús de l’EMT. Des del Consistori asseguren que han experimentat un repunt d’usuaris i que els aparcaments dissuasius han aconseguit el seu objectiu i al migdia ja fregaven gairebé el 100% de la seva capacitat. A primera hora del dematí, però, els que hi aparcaven eren només usuaris habituals. Un perfil que ha anat canviant a mesura que avançava el dematí.

Les línies 2, 6, 10 i 24 de l’EMT així com el metro i el tren avui no cobren bitllet. Entre els usuaris del transport públic, però, opinions trobades ja què hi ha qui assegura que d’altres anys eren més les línies gratuïtes. D’altres, en canvi, no troben just que el tren fos de franc i que, en canvi, s’hagués de pagar bitllet als autobusos del TIB.

El que és evident és que el Dia sense sehicles no ha aconseguit encara reduir el trànsit de Ciutat. Segons ha confirmat Cort, les sales de control de trànsit calculen que la densitat de vehicles circulant aquest divendres per la ciutat és pràcticament la mateixa que qualsevol altre dia de l’any.

 

22/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris