X

Demà es commemora el Dia Internacional contra el Tràfic de Dones

22/09/2017

Demà es commemora el Dia Internacional contra el Tràfic de Dones

Demà es commemora el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones. Els socialistes de Mallorca volen impulsar un pla autonòmic contra aquesta xacra. Recorden que 8 de cada deu persones explotades al món són dònes o nines i que el 95% són víctimes de violència sexual. Demanen també una Llei integral contra el Tràfic de Persones.

El negoci de la prostitució va generar l’any passat 50 milions d’euros a les Illes. Un drama lligat amb el tràfic de persones. Diuen els experts que la prostitució forçada és l’esclavitud del segle XXI. Preocupa que s’hagin duplicat les víctimes menors en els darrers anys. Una de cada cinc persones explotades sexualment són nines. Unes dades paral·leles a les de la prostitució, en què una de cada cinc dones prostituïdes són menors d’edat. Els experts demanen una Llei Integral contra el tràfic de blanques i reformar el Codi Penal per tal de perseguir qualsevol tipus de proxenetisme. A més, destaquen que queda molt per fer quant a prevenció, protecció de les víctimes i cooperació internacional.

L’exemple a seguir seria el Regne Unit, que treballa de manera multidisciplinar per donar suport a les víctimes de tràfic de persones. Els països d’origen de les dones solen ser Nigèria, Romania, Bulgària, Colòmbia i el Brasil. S’ha detectat un creixement quant a víctimes xineses. De fet, els locals de massatge xinesos que estan proliferant al nostre país estan en el punt de mira dels investigadors.

22/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris