X

El Consell de Mallorca rebutja l’ús de la violència del govern espanyol a Catalunya

L'organisme insular es mostra consternat per "les vergonyoses imatges que s'estan projectant al món"

01/10/2017

El Consell de Mallorca rebutja l’ús de la violència del govern espanyol a Catalunya

Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca, en una imatge d'arxiu.

L’equip de govern del Consell de Mallorca i el seu president, Miquel Ensenyat, han expressat aquest diumenge “el seu rebuig a l’escalada de violència amb que el Govern estatal està responent al repte català”, en al·lusió a l’actuació policial per impedir el referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

“Manifestem el nostre rebuig a la utilització de la violència, vingui d’on vingui. La utilització de la força per a taponar un conflicte que és polític, no judicial, ni d’ordre públic, és inadmissible”, assenyala en un comunicat la institució insular.

Segons el Consell, “l’ús de la violència contra ciutadans mobilitzats pacíficament suposa traspassar totes les línies vermelles, i aquell que l’ha ordenada queda invalidat per formar part de la solució dialogada que la ciutadania demanda”.

L’organisme insular es mostra consternat per “les vergonyoses imatges que s’estan projectant al món” i demana al govern espanyol “que detingui immediatament una resposta totalment desproporcionada, tal com estan denunciant els organismes internacionals”.

“Com a president del Consell i en nom de tot l’equip de govern insular demano que la jornada d’avui pugui desenvolupar-se sense més incidents i s’iniciï el diàleg entre els actors polítics que poden donar una sortida a la situació”, conclou Ensenyat el comunicat.

01/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris