X

Podem i Esquerra de Menorca demanen la dimissió de Rajoy

El PSOE exigeix responsabilitats a Puigdemont i Rajoy i els desacredita per solucionar el conflicte

02/10/2017

Podem i Esquerra de Menorca demanen la dimissió de Rajoy

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la seva compareixença de diumenge 1 d'octubre. / EFE

Reaccions polítiques després de la polèmica actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil diumenge a Catalunya durant la celebració del referèndum independentista.

Esquerra de Menorca i Podem Balears han estat els més contundents, i han demanat la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Els socialistes, en canvi, acusen el PP d’optar per la violència policial no justificada, una actuació que, a més, consideren desproporcionada. No obstant, també culpen al president català, Carles Puigdemont, d’haver forçat la situació fins a l’extrem. Aposten pel diàleg, però sense cap dels dos polítics en les negociacions.

El PP no entra a valorar l’actuació policial, tot i que reconeix que el conflicte no afecta només a Catalunya sinó a tot Espanya i lògicament, també a Menorca.

La crisi a Catalunya també pot tenir conseqüències pràctiques per a l’illa. La més immediata és la impossibilitat d’aprovar els pressupostos generals de l’Estat. El govern central ja va ajornar la setmana passada la seva presentació perquè no compta amb els avals suficients. Mentre no hi hagi nous pressupostos, l’executiu central rebutja tots aquells projectes que impliquen un increment de la despesa. Com per exemple, el nou règim especial de Balears o el conveni de carreteres.

En aquest últim cas, la presidenta en funcions del Consell de Menorca, Maite Salord, creu que caldria aprovar-lo per responsabilitat.

02/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris