X

Junqueras assegura que el Govern espanyol ha pressionat Caixabank i el Sabadell perquè marxin de Catalunya

Suïssa s'ha ofert per mediar entre els dos governs

06/10/2017

Junqueras assegura que el Govern espanyol ha pressionat Caixabank i el Sabadell perquè marxin de Catalunya

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, atribueix a les pressions del govern espanyol la decisió de CaixaBank i el Banc Sabadell de traslladar la seu social fora de Catalunya.

Davant aquesta situació, ja són un parell d’empreses que han anunciat la seva intenció de traslladar el domicili social fora de Catalunya. La darrera, Freixenet. El seu president, en una entrevista a Ràdio Nacional d’Espanya, ha afirmat que ho proposarà al consell d’administració si finalment es produeix la declaració d’independència.

Mentrestant, la del conseller d’Empresa, Santi Vila, és la primera veu del Goven de la Generalitat que considera que, abans de la decisió que pugui adoptar el Parlament, la prioritat ha de ser donar una última oportunitat al diàleg. Ho diu en un article publicat al diari Ara, en el qual afegeix que s’hauria de cercar la mediació. Des del govern català, treuen ferro a l’assumpte.

I de moment, Suïssa s’ha mostrat disposada a fer de mediadora entre les dues parts. Segons aquesta piulada de la radiotelevisió pública suïssa, el departament d’Exteriors del país està preparat per facilitar una mesa de negociació. Mentrestant, la Societat Civil Catalana espera que la manifestació que han convocat diumenge en contra de la independència sigui multitudinària.

06/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris