X

El TSJC ordena a la Policia Nacional i als Mossos que custodiïn junts la seva seu

Altres tres grans empreses decideixen avui si parteixen de Catalunya

09/10/2017

El TSJC ordena a la Policia Nacional i als Mossos que custodiïn junts la seva seu

Quan falten 27 hores per l’inici del ple del Parlament de Catalunya que podria declarar la independència de Catalunya, continuen els moviments polítics, econòmics i judicials. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha retirat als Mossos d’Esquadra l’exclusivitat de la custòdia de la seva seu i els ha posat sota el comandament de la policia nacional.

A l’àmbit empresarial, tres noves grans empreses, Abertis, Cellnex i Colonial, decideixen aquest dilluns si marxen de Catalunya, davant una possible declaració d’independència. L’empresa Abertis, el gegant de les autopistes espanyoles, decidirà aquest dilluns a la tarda a un consell d’administració si instal·la la seva social fora de Catalunya. El seu vicepresident i conseller delegat és el mallorquí Francisco Reynés.

També durant aquest dilluns, Cellnex, l’accionista majoritari del qual és Abertis, ha de decidir si surt o no de Catalunya. Aquestes dues empreses analitzen aquesta opció després que el passat dissabte, el principal accionista d’Abertis, CriteriaCaixa, va anunciar que trasllada temporalment la seva seu a Palma, juntament amb la fundació bancària La Caixa, mentre es mantengui la situació a Catalunya.

També decidirà si surt de Catalunya la immobiliària Colonial a un consell extraordinari que se celebrarà aquesta dilluns. Aquestes companyies podrien seguir les mateixes passes d’altres grans empreses catalanes que en els darrers dies han decidit instal·lar-se fora del territori català, com per exemple CaixaBank, el Banc Sabadell, Gas Natural i la matriu d’Aigües de Barcelona. La majoria d’aquestes empreses, que cotitzen a l’Ibex 35, han obert amb guanys a la Borsa.

I mentrestant, totes les mirades se situen aquest dimarts al Parlament de Catalunya i a la compareixença de Carles Puigdemont, que podria declarar la independència. Aquest dilluns el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, a la ràdio televisió pública belga, ha dit que no hi ha alternativa a declarar la independència. I la BBC afirma que el president de la Generalitat farà una declaració simbòlica d’independència, citant com a font a la coordinadora general del PdeCat, Marta Pascal. Però la formació nega que Pascal hagi parlat amb aquests termes a la televisió pública britànica.

09/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris