X

El Consell de Menorca deriva al Consultiu el projecte hoteler de Melià a Son Bou

Trasllada la decisió sobre si la presumpta incompatibilitat dels autors permeten tirar enrere el projecte de reforma que s'ha presentat

09/10/2017

El Consell de Menorca deriva al Consultiu el projecte hoteler de Melià a Son Bou

Els tècnics del Consell de Menorca han decidit derivar al Consell Consultiu la consulta sobre la possible incompatibilitat existent per a dur a terme la reforma de l’hotel Melià de Son Bou. Era una petició de l’Ajuntament d’Alaior, que vol que sigui aquest organisme qui dicti si es pot o no dur a terme la reforma, que ha de reduir l’impacte visual dels dos edificis sense enderrocar-los.

Va ser un informe de la secretària municipal la que va advertir que els autors del projecte són els mateixos que van elaborar l’avanç del Pla General d’Ordenació Urbanística del municipi. L’informe sustenta el dictamen en els criteris aprovats pel Col·legi d’Arquitectes de Balears l’any 2009 i que estableixen una incompatibilitat durant un mínim de dos anys, un termini que en aquest cas no es compleix. El Consultiu haurà d’establir també les conseqüències a les quals es pot enfrontar el consistori en cas de denegar la llicència d’obres.

El grup de Junts per Lo a l’oposició ha sol·licitat en diverses ocasions una paral·lització preventiva de la llicència per tal de negociar amb Melià un reforma més ambiciosa, ja que considera la proposta insuficient. En el darrer ple es va denegar la petició basant-se en un informe d’un advocat, membre del Consultiu que s’ha inhibit en la decisió, qui defensa que una paral·lització preventiva no aturaria el projecte.

L’altra disputa és pels terminis. L’oposició considera que s’ha de prendre una decisió abans del 20 d’octubre, mentre que l’equip de Govern discrepa, ja que considera que l’informe de la conselleria de Turisme és preceptiu i, per tant, fins que no s’hagi emès, no es començen a comptar els terminis establerts.

09/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris