X

Medi Ambient accepta adaptar la normativa a Menorca per permetre la Trail dels Fars

Aquest dijous arrenca la dotzena Volta a Menorca en BTT, també sotmesa als controls ambientals i amb prop de 500 ciclistes participants

11/10/2017

Medi Ambient accepta adaptar la normativa a Menorca per permetre la Trail dels Fars

La Trail dels Fars, la prova que els organitzadors havien decidit suspendre en veure incomplibles les condicions imposades per Medi Ambient, finalment es farà. S’acaba de confirmar després de l’èxit de la mediació duita a terme ahir per la presidenta del Consell insular de Menorca, Maite Salord, amb els tècnics del Govern.

La circular de Medi Ambient impedeix fer entrades i sortides d’etapa a zones protegides incloses dins la Xarxa Natura 2000, però finalment s’ha convingut en la necessitat d’adaptar aquestes normes a la realitat de Menorca. I és que, com diuen els organitzadors, no té sentit prohibir a l’hivern la sortida de 200 atletes d’un aparcament, com el de la platja de La Vall, quan l’estiu aquest mateix pàrquing té més de 500 cotxes estacionats.
Els condicionants de Medi Ambient també afecten a la Volta a Menorca en BTT, que aquest dijous arrenca en la seva dotzena edició amb 480 participants i 70 guies de suport. A diferència d’altres anys, no es farà cap etapa nocturna i s’hauran de superar controls com el que obliga a tots els ciclistes a recórrer a peu els trams del Camí de Cavalls on la pendent superi el 20 per cent de desnivell.

11/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris