X

El PP demana un informe d’intervenció sobre el fraccionament de contractes a la fira Arrels

Critica al govern insular que "no hagi resolt els dubtes" i que incompleixi l'acord de no donar a dit els contractes inferiors a 12.000 euros

11/10/2017

El PP demana un informe d’intervenció sobre el fraccionament de contractes a la fira Arrels

El Partit Popular de Menorca ha demanat aquest dimecres un informe d’intervenció sobre el fraccionament dels contractes que, com va avançar IB3, va dur a terme el govern del Consell insular de Menorca a la fira agroalimentària Arrels, celebrada el passat mes d’abril per tal de promocionar els productes locals.

Els populars consideren “desproporcionat” el cost de la fira, 125.000 euros, quan la partida que hi havia reservada en els pressupostos era només de 80.000. A més, diuen tenir “dubtes” sobre la legalitat de les contractacions duites a terme per l’àrea de Promoció Econòmica.

Com va explicar IB3, s’haurien contractat als mateixos empresaris (Josep Palau i Jaume Von Arend) prop de 33.000 euros a través de cinc contractes, tres d’ells pel mateix concepte de direcció, quan la llei no permet adjudicar directament encàrrecs superiors als 18.000 euros.

El PP tira en cara al conseller Miquel Company i la presidenta Maite Salord que “no hagin comparegut voluntàriament per resoldre els dubtes en la contractació”. També recorda que s’està incomplint l’acord de ple que, a instàncies dels populars a l’oposició, compromet la institució a aprovar els contractes d’entre 12.000 i 18.000 euros a través del Consell Executiu.

Les informacions avançades per IB3 van provocar ja la setmana passada una doble reacció en el si de l’equip de govern. Maite Salord es va comprometre a estudiar l’expedient, a l’igual que la vicepresidenta Cristina Gómez, ambdúes sòcies de govern del PSOE. Per la seva banda, el socialista Miquel Company va negar l’existència de cap irregularitat en els contractes, “que han estat revisats per Intervenció”, i va restar importància al fet que la despesa de la fira s’hagi incrementat gairebé un 60 per cent.

11/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris