X

Els treballadors de Palma d’Air Berlin diuen que la companyia els deixa abandonats

L'adquisició de part de la segona aerolínia alemanya per Lufthansa deixa al carrer una cinquantena d'empleats

12/10/2017

Els treballadors de Palma d’Air Berlin diuen que la companyia els deixa abandonats

/EFE

Lufthansa comprarà part d’Air Berlin, que es va declarar insolvent el passat 15 d’agost. L’adquisició, però, deixa al carrer els treballadors que la segona aerolínia alemanya té a la seu de Palma. En concret, el gegant alemany adquirirà 81 dels 144 avions de la ‘low cost’ i només absorbirà 3.000 dels 8.500 empleats actuals. Cap de Palma.

Segons ha avançat IB3 Ràdio, els treballadors demanaran una indemnització de 32 dies per any treballat i la possibilitat de ser recol·locats a Lufthansa. La presidenta del comitè d’empresa, Isabel Chaban, ha explicat que els seus companys d’Alemanya podran enviar el seu currículum per ser reubicats, una vegada Air Berlin desaparegui. Però assegura que la situació dels empleats de Mallorca és diferent, perquè es regeixen per la legislació espanyola. “Els treballadors se senten abandonats per la manca d’informació i lluitaran fins al final”, ha dit Chaban.

En concret, a la seu de Palma hi ha 43 treballadors i dos més a la península, que ara s’enfronten a un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Ahir mateix es varen reunir comitè d’empresa i direcció per signar la intenció de tirar endavant aquesta mesura, derivada de la insolvència de la companyia aèria.

Aquest serà el tercer ERO al qual s’enfronta la plantilla d’Air Berlin a Palma. El comitè d’empresa assegura que se senten estafats perquè la companyia els ha dit fins al final que tot aniria bé. Per això, han optat, diuen, per quedar-se i no cercar una altra feina.

Els empleats creuen estar desprotegits i lamenten la difícil situació per la qual han passat els darrers cinc anys. Incertesa màxima que ha derivat, assegura, en baixes i malalties laborals.

El 15 d’octubre, la segona major aerolínia alemanya conclourà els seus vols de llarg radi i el 28 d’aquest mateix mes, com data límit, posarà fi a les seves operacions després de gairebé quatre dècades. Durant 20 anys ha estat l’aerolínia líder a l’Aeroport de Son Sant Joan.

Air Berlin va rebre un crèdit de 150 milions del Govern Federal per mantenir les seves operacions, mentre negociava la venda dels seus actius.

Més informació:
 Air Berlin deixarà de volar el proper 28 d’octubre 
 Els treballadors d’Air Berlin a Palma reclamen informació sobre el seu futur

12/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris