X

Cospedal pensa que no cladrà la intervenció de l’exèrcit a Catalunya

Pedro Sánchez insta Puigdemont a ser clar i aposta per una aplicació no dràstica del 155

12/10/2017

Cospedal pensa que no cladrà la intervenció de l’exèrcit a Catalunya

Dia de la Hispanitat marcat per la crisi catalana. El Govern espanyol ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat. Abans de la desfilada militar, la ministra de Defensa ha dit que, “gairebé amb completa seguretat”, no caldrà la intervenció de les forces armades a Catalunya. Cospedal, però, ha dit que estan preparades. “Les forces armades tenen atribuïda la defensa de l’ordre constitucional, de la sobirania nacional i de la integritat territorial del nostre país, i estan disposades a fer el que calgui a les ordres del govern”, ha dit.

Per la seva banda, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha ofert a Mariano Rajoy per consensuar una aplicació “no dràstica” del 155, si el president de la Generalitat no rectifica amb claredat el seu projecte secessionista abans del pròxim dia 19. Ha dit que només Albert Rivera i Carles Puigdemont volen la seva aplicació.

Sánchez insta el president català a ser clar en la seva resposta. Però, de moment, l’única reacció de Puigdemont ha estat a través de Twitter. En un missatge lamenta que “demanes diàleg i et responen posant el 155 damunt la taula”.

El president català va rebre aquest dimecres el requeriment per burofax. Al text, el govern espanyol li dona de termini fins dilluns perquè confirmi si va declarar la independència. En cas afirmatiu, dijous 19 d’octubre, seria la data límit per “revocar” aquesta decisió i “restaurar l’ordre constitucional”. En cas contrari, el govern espanyol posaria en marxa l’article 155 de la Constitució, que suposaria la intervenció de l’autonomia catalana.

12/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris