X

Cinc anys de calvari

Alliberada una família nord-americana segrestada pels talibans a territori afganès

13/10/2017

Cinc anys de calvari

El Ministeri d’Exteriors del Pakistan ha confirmat l’alliberament d’una família nord-americana segrestada al 2012 mentre feien una ruta turística per antigues repúbliques soviètiques centreasiàtiques.  Joshua Boyle i Caitlan Coleman tornen a ser lliures, juntament amb els seus tres fills, després de cinc anys segrestats pel grup Haqqani, una branca dels talibans.

Canadenc, ell, i americana, ella, ja estava embarassada quan va començar el captiveri. Durant aquests cinc anys han tingut dos fills més.

Els talibans van publicar el desembre del 2016 un vídeo amb la parella acompanyada dels dos fills que tenien aleshores, en què demanaven ajuda al president nord-americà, Barack Obama, i el seu successor, Donald Trump.

L’alliberament arriba després de les tensions entre el Pakistan i els Estats Units. A l’agost, Trump va afirmar que Islamabad hi tenia “molt per perdre” si continuava “acollint” terroristes. Ara, en canvi, s’ha felicitat de l’acció dels serveis secrets pakistanesos.

La Casa Blanca i el Pentàgon han agraït la feina de les forces paquistaneses i a hores d’ara s’ultima la repatriació. Els familiars només pensen en el retrobament.

 

13/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris