X

L’impost turístic finançarà 62 projectes a totes les illes

En conjunt, s'invertiran 49 milions d'euros

13/10/2017

L’impost turístic finançarà 62 projectes a totes les illes

La comissió d’impuls del Turisme Sostenible, donarà aquest dilluns el vist i plau a 62 projectes per un valor de 49 milions d’euros. Són 31 a Mallorca, 9 a Menorca, 7 a Eivissa i 2 a Formentera.

Segons el document al qual ha tengut accés Ib3 Notícies, les iniciatives més valorades i que per tant podran veure lla llum, són l’adquisició de la finca des Canons a Artà, per una quantia superior als vuit milions d’euros.

També hi ha prevista la recuperació de les torres del Temple a Palma amb més de dos milions. A més, es destinaran 15 milions a finançar la meitat d’un projecte per al foment de la mobilitat elèctrica a les quatre illes i s’invertirà un milió d’euros més per a la compra de la finca pagesa de Sa Sanieta a Formentera.

Previsiblement, es rebutjaran una seixantena de projectes per una quantia global de noranta milions. No hi haurà doblers per la construcció nova de l’Edar de cala Portinatx a Eivissa, ni tampoc per les instal·lacions de reguiu amb aigues regenerades a Mallorca.

El consell de govern ha acordat precisament avui una inversió de més de 800.000 euros per la realització de quatre projectes a Menorca que es finançaran amb l’impost de turisme sostenible de 2016, la consolidació de la murada del castell de Santa Àgueda, el Camí de Cavalls i la rehabilitació de les torres de defensa de Sanitja i Rambla. L’executiu ha autoritzat el pagament del 100% de les ajudes.


 Palma confia a rebre 3.000.000€ de l’impost de turisme sostenible per finançar dos projectes 
Menorca rebrà l’any que ve 9 milions de l”ecotaxa’, el 18% del total

13/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris