X

MÉS, Podem i PSIB demanen l’alliberament de Sánchez i Cuixart

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, parla d'"empresonaments polítcs"

17/10/2017

MÉS, Podem i PSIB demanen l’alliberament de Sánchez i Cuixart

Catalunya ha tornat a estar present al Parlament de les Illes Balears, tant dins com fora de la cambra. Un grup de diputats de MÉS, Podem i el PSIB s’han concentrat a les portes del Parlament per demanar l’alliberament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, ambdós empresonats des d’aquest dilluns per un delicte de sedició.

Els diputats de MÉS també han exhibit cartells en defensa de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Per part seva, el PP ha acusat l’Executiu de defensar la deriva independentista de la Generalitat de Catalunya. El diputat del PP Antonio Gómez ha recriminat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, el fet de no posicionar-se i de tenir un vicepresident d’un partit que ha fixat data per a un referèndum a les Illes Balears. Unes declaracions que la consellera de Presidència, Pilar Costa, ha criticat i ha demanat que la solució al conflicte és el “diàleg”.

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, també s’ha referit a la situació a Catalunya durant el debat en una interpel·lació, el qual ha parlat de manera oberta d'”empresonaments polítics” i ha afegit que, per desgràcia, no és la primera vegada que succeeixen a Espanya.

A l’altre extrem, el PP ha presentat una proposició no de llei per donar suport als cossos i forces de seguretat de l’Estat. Una iniciativa que només ha comptat amb els seus vots i els de Ciutadans i que Podem i MÉS han titllat d'”impresentable”.

Però a banda de Catalunya, també hi ha hagut nombroses mostres de suport al poble gallec, però tampoc no ha estat exempt de polèmica. El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha dit que el foc és fruit d’una mala gestió de l’administració cosa que ha propiciat el descontent per part del PP, qui ha demanat a Vidal una rectificació pública.

17/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris