X

Retiren més de 1.000 tones de runes del Carnatge

23/10/2017

Retiren més de 1.000 tones de runes del Carnatge

Ja s’han retirat més de mil tones de runes a la zona d’Es Carnatge. Fa només 20 dies des que es treballa per recuperar la zona i ja llueix diferent a com es veia abans.

A una primera fase s’ha fet servir maquinària pesada per retirar peces de marès de grans dimensions, tot procedent d’abocaments il·legals fets 40 anys enrere de restes d’obra. Precisament els veïnats havien criticat aquests darrers dies la presència de tractors trepitjant vegetació endèmica. Un extrem que des d’EMAYA  han volgut puntualitzar que era inevitable ja què no les runes de major tamany no es podien extreure d’altre manera.

Per als enderrocs més petits es faran servir les següents setmanes tècniques menys invasives com la retirada manual.

En total, el consistori calcula que s’arribaran a extreure devers 1.700 tones de fems.

La passa següent serà la reforestació de la zona amb la recuperació de la flora endèmica. S’instal·laran, a més, panells verds amb els que es volen dissimular les urbanitzacions pròximes, de tal manera que una vegada al Carnatge els ciutadans només vegin verdor.

La iniciativa, engegada a proposta dels pressupostos participatius de Palma, ha permès recuperar l’única zona de litoral sense urbanitzar de Ciutat. El seu pressupost ha estat de 250.000 euros.

Segons ha explicat el batle de Palma, Antoni Noguera, l’adequació d’aquest espai suposa donar una primera passa pels grans projectes que té el consistori per tornar la ciutat un lloc més sostenible.  El bosc urbà del canòdrom i la reforestació del bosc del Castell de Bellver seran els dos grans projectes que s’escometran l’any que ve.

23/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris