X

Acciona ven Trasmediterránea a la naviliera canària Armas

L'acord per valor de 260 milions d'euros està pendent del vistiplau de Competència

25/10/2017

Acciona ven Trasmediterránea a la naviliera canària Armas

Acciona ha arribat a un acord amb el grup canari Naviera Armas per vendre-li la seva participació majoritària a la companyia Trasmediterránea per 260 milions d’euros.

Acciona ven el 93% de les accions i Grupo Naviera Armas assumeix el pagament del deute de la companyia amb altres societats del grup Acciona, i que supera els 127 milions d’euros. El grup presidit per José Manuel Entrecanales afirma que es desprèn de la naviliera perquè vol centrar el seu model de negoci en infraestructures sostenibles i energies renovables. La venda ha de rebre encara el vistiplau de les autoritats espanyoles de competència. Un cop el tingui, es completaria l’operació, previsiblement al primer trimestre de 2018.

Trasmediterránea farà 100 anys el pròxim mes de novembre. En aquests moments disposa de 21 bucs de mercaderies i passatgers. És la major naviliera espanyola i la segona en facturació a les Balears, per darrera de Baleària. El grup empresarial de la família Matutes va tenir una participació accionarial a Trasmediterránea, que va vendre el 2003.

Amb aquesta venda, el valor de Trasmediterránea podria arribar als 435 milions d’euros. Després de conèixer-se l’operació, les participacions d’Acciona han estat les que més han augmentat a la borsa de Madrid.

25/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris