X

El Govern català confirma que Puigdemont compareixerà aquesta horabaixa des de la Generalitat

L'anunci de convocatòria d'eleccions s'hauria frenat perquè, segons fonts del govern, no hi ha el compromís del govern espanyol d'aturar el 155

26/10/2017

El Govern català confirma que Puigdemont compareixerà aquesta horabaixa des de la Generalitat

Expectació màxima a Catalunya. Després de diversos ajornaments d’una declaració institucional de Carles Puigdemont per anunciar, previsiblement, una convocatària d’eleccions, des del govern s’ha anunciat que el president compareixerà aquesta horabaixa des del Palau de la Generalitat, a una hora encara per determinar.

En aquests moments, el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, és a Palau, on està reunit amb el president.

L’opció de les eleccions s’hauria imposat en la reunió que Puigdemont ha mantingut aquest matí al Palau de la Generalitat amb els consellers i diputats de Junts Pel Sí. Però l’anunci d’aquesta convocatòria s’hauria frenat perquè, segons fonts del govern, no hi ha el compromís del govern central d’aturar el 155 encara que es convoquin eleccions

El PDeCAT i ERC havien convocat d’urgència les seves executives. Els republicans amenacen de sortir del govern si el president convoca els comicis autonòmics.

Després d’una jornada marathoniana de 7 hores de trobades que acabava passades les 2 de la matinada, a les 10 del matí Puigdemont  convocava el govern i els representants de Junts pel Sí.

Els participants han sortit per diferents portes i sense fer declaracions, malgrat els nombrosos mitjans que els esperaven. El president convocava per l’una i mitja una compareixença que ajornava una hora, fins les dues i mitja, poc temps després. Finalment ha emplaçat al Ple del Parlament que tenia previst començar a les 5 d’aquesta horabaixa encara que ara, fonts del govern català, asseguren que la declaració institucional es farà durant l’horabaixa i des del Palau de la Generalitat.

26/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris