X

El Govern central recorda a Puigdemont que no té competències, després del discurs

Segons fonts sobiranistes, hi ha la possibilitat de convocar eleccions constituents abans que acabi l'any

28/10/2017

El Govern central recorda a Puigdemont que no té competències, després del discurs

El Ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha recordat que Carles Puigdemont i el seu govern no ténen ja cap poder ni competència, en referència al discurs que l’expresident de la Generalitat ha pronunciat des de Girona, en la que és la seva primera compareixença després de la intervenció del govern central.

Les declaracions del portaveu de l’Executiu central tenen lloc el dia en què s’ha començat a aplicar l’article 155 i en què el govern central ha ordenat tres relleus a la conselleria de l’Interior catalana. Concretament, en els càrrecs de director general, secretari general i Major dels Mossos. En aquest darrer cas, el qui n’era fins ara titular, Josep Lluís Trapero, ha enviat avui una carta als seus companys en la qual els comunica que acata el seu cessament i demana lleialtat a qui el substituïrà i que fins ara era el seu número dos, el comissari Ferran López. Al comunicat, Trapero aprofita per disculpar-se per l’exigència poc compensada i, per si en algun moment, s’han sentit oblidats o poc cuidats.

Els que no acaten el seu cessament, en canvi, són els membres del Govern català. Segons fonts sobiranistes, hi ha la possibilitat de convocar eleccions constituents abans que acabi l’any. Una possibilitat que el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha comentat amb ironia, dient que ho veuria per la televisió.

De la seva banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha enviat una carta a tots els militants on ha posat en valor la feina feta pel PSC a l’hora de defensar l’Estat democràtic. Qui també ha donat suport a l’aplicació del 155 i, concretament, a l’avançament de les eleccions autonòmiques ha estat el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

28/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris