X

‘Libertat de información’ demana a Interior que actuï davant les agressions d’“ultres” a periodistes

La Plataforma es refereix a les agressions dels darrers dies per part de radicals d'ultradreta a periodistes, com per exemple, l'atac a la seu de Catalunya Ràdio el passat divendres

30/10/2017

‘Libertat de información’ demana a Interior que actuï davant les agressions d’“ultres” a periodistes

Captura d'imatge del vídeo en què s'agredeix a una reportera d'Europa Press TV.

La ‘Plataforma en defensa de la libertad de información’ (PDLI) ha exigit al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que identifiqui i posi a disposició judicial als responsables de les agressions “ultres” dels darrers dies contra periodistes.

En un comunicat, la PDLI ha qualificat de “molt greus” aquestes agressions i ha denunciat que “cerquen un efecte intimidador inacceptable quan estigui en joc un dret fonamental i pilar bàsic de la democràcia com és la llibertat d’informació”.

La Plataforma es refereix a l’atac del passat divendres a Barcelona a la seu de Catalunya Ràdio i a un equip de Betevé -Barcelona Televisió- que les estava cobrint; a l’agressió a una reportera d’Europa Press TV a Santander aquell mateix dia i a la qual diumenge va sofrir un periodista d’El Nacional que estava documentant aquest tipus de fets després de la manifestació de Societat Civil Catalana.

La PDLI ha demanat que no quedin impunes aquests actes i ha manifestat la seva solidaritat amb els periodistes i mitjans atacats.

30/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris