X

Margalida Capellà, experta en Dret Internacional: “La Justícia actua per motius polítics contra Puigdemont”

La professora de la UIB creu que l'expresident català podria al·legar aquest motiu per demanar asil a Bèlgica

31/10/2017

Margalida Capellà, experta en Dret Internacional: “La Justícia actua per motius polítics contra Puigdemont”

La professora de Dret Públic Internacional de la UIB, Margalida Capellà, ha assegurat en una entrevista a IB3 Ràdio que “Bèlgica pot negar-se a extradir Carles Puigdemont si considera que la petició d’Espanya es basa en la comissió de delictes polítics”. Segons Capellà, “a la llista de delictes que possibiliten un extradició dins la Unió Europea no figuren la rebel·lió, la sedició o el malbaratement de doblers públics”, delictes pels quals s’ha querellat contra d’ell la Fiscalia General de l’Estat. Amb tot, Capellà ha afirmat que “la justícia espanyola actúa per motius polítics contra Carles Puigdemont”.

En declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, ha dit que qualsevol persona d’un estat membre de la Unió pot demanar asil, tot i que hi ha restriccions, i que després correspon a cada pais valorar la petició.

Altrament, ha recordat que Bèlgica és l’estat de la Unió Europea que més s’ha implicat en la lluita contra la persecució per motius polítics. Per això, l’experta en dret internacional ha considerat que la decisió de l’expresident català, i de part del seu gabinet, d’establir-se a Bèlgica mentre es resol la seva situació judicial és “encertada”.

31/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris