X

El Consell de Mallorca crea l’arxiu oral per recuperar la tradició oral de l’illa

El projecte tendrà continuïtat durant el curs escolar 2017-2018

02/11/2017

El Consell de Mallorca crea l’arxiu oral per recuperar la tradició oral de l’illa

El Consell de Mallorca conservarà el llegat oral de l’illa al seu nou Arxiu oral, un espai on es recolliran rondalles, dites, cançons i d’altres testimonis que permetin entendre la nostra societat i conservar el patrimoni oral de l’illa.

La iniciativa, engegada pel Consell insular, es desenvolupa, bona part, gràcies al projecte didàctic i intergeneracional que posa en contacte alumnes d’instituts de secundària de la Part Forana amb gent gran que participa als diferents tallers de memòria organitzats per l’IMAS.

Un projecte que es va dur a terme durant el passat curs acadèmic però que tindrà continuïtat durant aquest curs escolar i que ja ha permès rescatar de l’oblit bocins de tradició oral de l’illa.

La resta de testimonis que s’aplegaran procedeixen de les entrevistes del programa AIRE d’IB3 ràdio, on s’aprofundeix en professions o tasques que ja han desaparegut. Tot plegat amb l’objectiu de perpetuar una societat que desapareix per mor dels canvis.

L’arxiu, que estarà a l’abast de tots els ciutadans, inclourà referències bibliogràfiques, però també material audiovisual i sonor.

 

 

 

02/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris