X

Tornen a l’Alger els 440 passatgers del ferri incendiat diumenge

Un perit de la companyia investiga l'origen del foc

14/11/2017

Tornen a l’Alger els 440 passatgers del ferri incendiat diumenge

Els 440 passatgers del ferri incendiat diumenge quan viatjava entre Marsella i Alger ja són de camí a casa.

El vaixell que els va anar a recollir aquest dilluns capvespre ha partit aquest mateix dimecres a les 7.30 hores del Port d’Alcúdia i es troba en trajecte cap Algèria. Les condicions meteorològiques finalment han permès la seva partida, després que dimarts la poca visibilitat, el vent i les ones ho fessin impossible.

La d’aquest dimarts dematí, segons conta la Policia portuària, ha estat una maniobra complicada per les grans dimensions de la embarcació. I tot i que ja han partit els passatgers, l’activitat al Port d’Alcúdia continua. Ara les tasques se centren en conèixer les causes de l’incendi en el ferri que es va prendre foc. Fins al Port hi ha anat el perit de la companyia d’assegurances de la naviliera on ha fet fotos a l’interior del ferri que servirà per determinar l’origen del foc.

També han vingut camions cisterna per buidar els dipòsits del vaixell i endur-se’n l’aigua que es va utilitzar en l’extinció de l’incendi, que serà transportada a Palma perquè Emaya la tracti. També es preparen per treure de l’interior del ferri les restes dels 38 cotxes que varen quedar calcinats. Uns cotxes que varen ser motiu de disputa entre els passatgers i la companyia dimarts vespre durant l’embarcament. Els passatgers no volien embarcar en la nova embarcació fins que la naviliera els entregués un document que acredités que els seus cotxes es varen cremar dins el vaixell. Per això, i en senyal de protesta, s’assegueren a la rampa del ferri per impedir l’embarcament de la resta de passatgers. Finalment ambdues parts arribaren a un acord i l’embarcament va prosseguir i va durar en total 6 hores, fins que va acabar a les 21.30 hores.
 Passatgers del ferri incendiat relaten l’angoixa de perder-ho tot: “El fum estava per tot”

14/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris