X

Augmenten les agressions entre usuaris a les residències del Consell de Mallorca

L'anuari de l'envelliment posa també damunt la taula el debat sobre l'eutanàsia

21/11/2017

Augmenten les agressions entre usuaris a les residències del Consell de Mallorca

Cada mes es registren a les residències del Consell de Mallorca una vintena d’agressions. La majoria són verbals, tot i que sovint van acompanyades també de coces o empentes. Episodis que protagonitzen, sobretot, pacients amb un quadre psiquiàtric o deteriorament cognitiu.

Es produeixen sobretot el dematí i a primera hora del capvespre. I són els llocs comuns, com els passadissos, el vestíbul o el menjador, els indrets més conflictius. Entres els motius, discussions per pertinences o disconformitat amb les normes. Els experts reclamen una revisió i millora del protocol d’actuació.

L’anuari de l’envelliment posa també l’ull en els usuaris dels tres casals de l’Ajuntament de Palma. La majoria, sense estudis, feines que han estat poc remunerades i pocs ingressos. El 44 per cent viuen de lloguer, en alguns casos, ja no d’una casa sinó d’una habitació. El 72 per cent es mostren insatisfets amb la seva condició de vida.

També es posa enguany damunt la taula el debat sobre l’eutanàsia. El 80 per cent de la població espanyola se’n mostra a favor. Sobretot, la gent més jove. A Espanya, gairebé 54 mil persones moren cada any sense rebre les cures pal·liatives adequades.

21/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris