X

Dos detinguts en una operació antijihadista a Barcelona

Se'ls imputa un delicte d'enaltiment del terrorisme a través de les xarxes al qual, segons els Mossos d'Esquadra, ja feia uns cinc anys que s'hi dedicaven

27/11/2017

Dos detinguts en una operació antijihadista a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones en el marc d’una operació anitjihadista de Sant Pere de Ribes, a Barcelona. Els acusen d’enaltiment del terrorisme jihadista. Tenienperfils a la xarxa des dels quals justificaven públicament les accions de l’autodenominat Estat Islàmic i incitaven a cometre altres accions terroristes i tot apunta que ja feia uns cinc anys que s’hi dedicaven. Dimecres compareixeran davant l’Audiència Nacional.

Els agents han registren des de les 4 de la matinada dos domicilis de Sant Pere de Ribes.

L’operació antiterrorista s’ha fet per odre de l’Audiència Nacional i culmina un treball d’investigació que va començar mesos enrere.

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha destacat la feina conjunta de les forces de seguretat de l’Estat i els Mossos. En la seva visita a Algesires, Cadis, per presentar el nou model de Centre d’Internament d’Estrangers per als pròxims anys, Zoido ha explicat que l’operació s’ha desenvolupat “de manera pacient” a través de les xarxes socials i internet, “on s’ha pogut comprovar la radicalització d’aquestes dues persones, de nacionalitat marroquina, que residien a Sant Pere de Ribes.”

Zoido ha subratllat que “els administradors d’aquests perfils, que actuaven de forma molt continuada, publicaven i exaltaven totes els actes del Daesh”. I ha assenyalat que totes les diligències i actuacions han estat traslladades al Jutjat Central número 5 de l’Audiència Nacional, que és el que tutela aquest cas.

Segons el ministre, la feina de les forces de seguretat contra el terrorisme jihadista és “digna de reconèixer, sobretot per la seva seriositat i rigor”. Zoido ha afegit que els cossos policials “s’estan adaptant de manera exemplar a les noves formes d’actuar dels terroristes.”

Veïns de l’edifici on vivien els dos detinguts per enaltiment del terrorisme havien alertat la policia que aquestes persones es comportaven de manera estranya. “Eren dos nois que sortien i entraven a tres quarts de quinze del matí portant ordinadors i coses rares”, ha assegurat la presidenta de l’escala de veïns d’un dels immobles escorcollats de Sant Pere de Ribes.

Com a resultat dels escorcolls escorcolls, els Mossos han pogut decomissar abundant documentació, aparells electrònics, dispositius de memòria i ordinadors. També han trobat altres elements que vincularien aquesta activitat terrorista amb altres delictes relacionats amb la delinqüència comuna o el crim organitzat, concretament amb el tràfic de drogues.

27/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris