X

Tensió als jutjats davant la declaració de Bartomeu Cursach

Dues-centes persones demanen la detenció del jutge i el fiscal del cas Cursach

27/11/2017

Tensió als jutjats davant la declaració de Bartomeu Cursach

A les 9.00 hores, i a dins un furgó de la Policia Nacional, l’empresari Bartomeu Cursach ha arribat als jutjats procedent de la presó on va ingressar fa gairebé nou mesos de manera preventiva. Aquest dilluns ha mostrat una imatge molt canviada i ha arribat emmanillat a Tomeu Sbert, que es tapava amb una jaqueta.

A la mateixa hora i a la porta davantera dels jutjats de Via d’Alemanya començava la concentració convocada per l’advocat Vicente Campaner. Hi han participat investigats dins la causa, com Jesús Sánchez i Jaime Lladó.

El jutge Manuel Penalva arribava als jutjats sense fer declaracions, de la mateixa manera que el fiscal del cas, Miguel Àngel Subirán, que ha comparegut acompanyat del fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, el qual ha volgut fer costat al jutge i al fiscal davant el que considera un atac a la seva independència.

Les 200 persones concentrades davant el jutjat han començat la marxa cap a l’Audiència Provincial i han provocat retencions en el trànsit. En arribar a la Rambla, la Policia Nacional ha desviat la manifestació pels carrerons del barri de Sant Jaume. Però els manifestants han tornat a sortir a la Rambla per finalment arribar a l’Audiència Provincial.

La manifestació, però, ha tornat als jutjats de Via Alemanya i allà s’ha tornat a demanar la detenció del jutge i el fiscal del cas.

27/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris