X

Baixa el nombre de voluntaris de Protecció Civil a Menorca

Manuel Ojeas assumeix la presidència dels voluntaris de Sant Joan, amb el deute pendent d'implicar més la ciutadania

05/12/2017

Baixa el nombre de voluntaris de Protecció Civil a Menorca

Menorca celebra aquest dimarts el Dia internacional del voluntariat amb major vivesa que mai a les entitats sense ànim de lucre, que mouen milers de voluntaris. Només el Fòrum d’Entitats del Tercer Sector té comptabilitzats 900 voluntaris que fan feina en associacions de caire social. En destaquen algunes com Càritas, que mobilitza 280 voluntaris.

Però hi ha una figura de voluntari, el de Protecció Civil, que s’està reduint significativament a Menorca. Actualment només se’n tenen censats 115, quan fa poc superaven els 150. A totes les Balears són 1.051 els voluntaris de Protecció Civil.

El que també costa a Ciutadella és fer nous voluntaris de Sant Joan. L’enorme dimensió de la festa contrasta amb el reduït nombre de persones que decideixen sacrificar el seu gaudi de dos dies tan esperats en benefici dels altres. Després de mesos de recerca, a la fi els voluntaris han pogut renovar la seva junta directiva. Manuel Ojeas, fins ara vicepresident, ascendeix a la presidència en substitució de Tòfol Moll, qui abandona la junta una mica decebut per no haver pogut implicar prou gent. Actualment per poc es supera la trentena. Però el gruix de persones que prenen un paper actiu sol ser el mateix.

L’objectiu dels voluntaris és, però, el mateix: desaparèixer i que sigui l’Ajuntament qui s’encarregui d’involucrar la ciutadania. Veurem si s’aconsegueix.

05/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris