X

Els taxis s’organitzen contra Uber: crearan una marca blanca pionera a l’Estat

Els profesionals de les Illes Balears volen frenar l'especulació i evitar "l'enfonsament del sector"

07/12/2017

Els taxis s’organitzen contra Uber: crearan una marca blanca pionera a l’Estat

Els taxistes de Mallorca i les Pitiüses estan disposats a crear una marca blanca per lluitar contra la competència agressiva d’Uber i Cabify. Dues plataformes de transport que via aplicacions de mòbil ja operen a la Península a preus molt baixos i que podrien desembarcar pròximament a les Illes Balears. Això després que el Tribunal Suprem ha obert la porta, a través de dues sentències pioneres, a milers de nous permisos d’aquestes dues plataformes. Els taxistes de la PIMEM estan disposats a posar en marxa un sistema semblant a les Illes per frenar l’especulació i, sobretot, evitar l’enfonsament, diuen, del sector.

A les Illes, 200 Vehicles de Transport amb Conductor, les conegudes com a VTC’s, ofereixen des de fa temps els seus serveis però, segons els taxistes, no s’extralimiten en les seves competències i, per tant, conviuen amb ells sense problemes. Aquests tipus de vehicles són diferents als taxis de sempre: normalment són cotxes de luxe, que un client contracta prèviament, i que, a més, ofereixen un seguit de prestacions afegides, com begudes per a l’usuari o un conductor mudat. El perfil d’usuari és diferent i, per tant, no hi ha conflictes entre els dos sectors.

Però la guerra està oberta, i per evitar que alguna d’aquestes plataformes els faci mal, els taxistes proposaran en assemblea, el pròxim 20 de desembre, crear ells mateixos un servei de Vehicles de Transport amb Conductor. Una espècie de marca blanca, amb la qual desmuntar la competència deslleial que, segons ells, fan les dues aplicacions.

Parlam d’una iniciativa pionera a l’Estat, a partir de la qual aquests professionals continuarien fent de taxistes, però també oferirien l’altre servei, amb preus, això sí, moderats. És a dir, igual que Uber i Cabify, un ciutadà de les Illes podrà contractar, amb una sola aplicació, un servei de taxi o de VTC, per a ocasions més especials. I ho farien a Mallorca i a Eivissa, que aquest estiu ja ha patit el desembarcament de 200 VTC’s que han anat a l’illa a fer la temporada.

Una llei estatal els permet operar 18 dies de cada 90 a altres comunitats autònomes i aquests mesos punta de feina han treballat a Eivissa. I no ho han fet durant 18 dies, sinó, segons Biel Moragues, dos mesos. El Govern els ha expedientat, però aquests professionals han pagat la multa i han continuat circulant, sense problemes. Una mesura, es queixa la PIMEM, que, per tova, no soluciona la difícil situació dels taxistes de l’illa.

07/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris