X

El preu dels habitatges de les Illes són ara un 9% més cars que fa un any

El sector immobiliari preveu més apujades en el preu de l'habitatge

07/12/2017

El preu dels habitatges de les Illes són ara un 9%25 més cars que fa un any

En només tres mesos, de juliol a setembre d’enguany, el preu de l’habitatge a les Illes ha pujat un 5%. Gairebé el doble que a Catalunya o a Madrid, les altres dues comunitats on l’increment trimestral ha estat més elevat. Aquests cinc punts, però, s’eleven fins al 9% si comparam els preus actuals amb els d’ara fa un any.

El sector immobiliari assegura que la pujada va començar a l’estiu de 2014 i que encara poden pujar més. El vicepresident d’ABSI, l’Associació balear de Serveis Immobiliaris, Luis Miguel González, apunta que aquest encariment és degut a la gran demanda, la poca oferta i els tipus d’interès que tenen actualment les hipoteques.

A banda d’aquests factors, el preu d’un habitatge es fixa en funció, també, de l’estat i les característiques de l’immoble i un pes importat el té la seva ubicació. Al carrer de Sant Magí, en una de les zones més revaloritzades de tot Palma, el preu pot variar, segons un informe de la taxadora Tecnitasa, en funció de la vorera on està la propietat.

Al costat dels portals parells, el preu del metre quadrat és de 3.000 euros. Al dels portals imparells, aquesta xifra puja fins els 5.000 euros.

El director executiu de la immobiliària BConnected, situada just devora, al barri de Santa Catalina, n’ha explicat el motiu a IB3 Notícies. El carrer de Sant Magi serveix de línia divisòria entre els barris d’Es Jonquet i el de Santa Catalina. La vorera més cara pertany ja a Es Jonquet, una zona més exclusiva i amb vistes a la mar.

Amb uns preus a l’alça, no són, de moment, diu el sector, preus de bimbolla immobiliària. Afirmen que mentre els bancs continuïn donant hipoteques a qui realment les pot pagar no es tornarà a viure una situació com la que es visqué just abans de la crisi.

En aquest sentit, la taxadora Tinsa apunta que el preu mitjà de l’habitatge a les Illes Balears i, també, a les Canàries, encara està un 25% per davall dels màxims registrats al 2007.

07/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris