X

La nova llei d’urbanisme rescata urbanitzacions protegides o descartades com Monport i Cala Blanca

Terraferida creu que provocarà les majors pilotades urbanístiques de la història

10/12/2017

La nova llei d’urbanisme rescata urbanitzacions protegides o descartades com Monport i Cala Blanca

Monport és una de les urbanitzacions d’Andratx que es podria veure beneficiada per la disposició transitòria catorzena de la nova llei d’urbanisme. Titllada ja com la “Llei Matutes”, ha fraccionat el pacte de Govern entre MES i PSOE en produir-se l’aprovació de l’esmena gràcies als vots dels socialistes amb el Partit Popular.

Les conseqüències d’aquesta esmena introduïda a darrera hora, no afecta només alguns solars de l’empresari eivissenc a Platja d’en Bossa, sinó que esquitxa de ple diverses urbanitzacions de Mallorca. Sobretot a Andratx i la Serra de Tramuntana.

La polèmica disposició permet que a Mallorca espais fins ara desclassificats o protegits passin a ser sòl urbà. MonportBiniorella, Pinars de Bonaire o Port des Canonge, així com Can Llaudis, Can Tomàs, Cala Gració i cap Negret a Eivissa.

El col·lectiu Terraferida creu que es torna a premiar als ajuntaments que no han revisat els seus plans, en contra del que marca la llei, i en surten beneficiats si tenen antics sectors parcialment ja urbanitzats.

El text aprovat dimarts diu concretament que els terrenys que a l’entrada en vigor d’aquesta Llei es troben classificats formalment com a sòl urbanitzable en els instruments de planejament urbanístic general vigent, amb independència de la classificació legal posterior, i que ja disposen de serveis urbanístics bàsics, i estiguin consolidats per a l’edificació en més del 90% de la superfície susceptible de ser edificada segons l’ordenació que s’estableixi, poden classificar-se com a sòl urbà quan es revisi el planejament general.

Segons advocats, arquitectes i altres experts consultats per IB3 TELEVISIÓ que revisen la LUIB aprovada dimarts passat, entenen que altres indrets a Mallorca com Béns d’Avall, Muleta o Cala Carbó, per ser sòl urbà en les normes subsidiàries vigents o per tenir el planejament adaptat a la normativa sobrevinguda  no obtendrien l’automàtica legalització.

10/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris