X

Tensió i càrregues policials pel trasllat de les 44 obres d’art sacre del Museu de Lleida al Monestir de Sixena

Expectació al monestir de Sixena, a Osca, a on ja està tot a punt per rebre les 44 obres d'art que han d'arribar avui des del Museu de Lleida per ordre judicial

11/12/2017

Tensió i càrregues policials pel trasllat de les 44 obres d’art sacre del Museu de Lleida al Monestir de Sixena

Les 44 obres d’art de Sixena que eren al Museu de Lleida ja són camí del monestir, després d’hores de feina per embalar-les i carregar-les als vehicles que les traslladen al municipi aragonès. Les obres van escortades per la Guàrdia Civil.

Han estat hores de tensió, empentes i càrregues policials. Unes tres-centes persones s’han concentrat a  les portes del magatzem del Museu de Lleida per protestar pel trasllat de les 44 obres al Monestir de Sixena, a Osca. Els Mossos d’Esquadra han hagut d’acordonar la zona perquè hi volien entrar per impedir el trasllat. Representants de diferents forces polítiques també s’han concentrat al costat del Museu.

Passat el migdia, les peces embalades per tècnics de Patrimoni del Govern d’Aragó sortien del Museu de Lleida. Les feines per preparar les obres sacres que han de tornar a Aragó per ordre judicial han començat aquesta matinada.

Durant l’operatiu d’aquest matí a Lleida, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat paralitzar el trasllat dels béns de Sixena a Aragó. Els recursos els havien presentat el Consorci del Museu de Lleida i la Diputació de Lleida. El procés, però, no és “irreversible”.

El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo,  ha defensat com s’està fent el retorn. Des de Brussel·les, Carles Puigdemont ha parlat d’espoli. Ho ha fet des del seu compte a Twitter en què diu que es fa aprofitant un cop d’Estat i que és el model de país que defensen Ciutadans, PSC i PP. Per Junts per Catalunya, la mesura respon a una aplicació abusiva del 155. Consideren que cap formació política pot ser còmplice amb el 155 i demanen al batle de Lleida, del PSC, que es planti davant una situació com aquesta.

 

11/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris