X

MÉS per Menorca i Podem descarten entrar al Govern

Els ecosobiranistes defensen que el nou titular de Turisme sigui de MÉS per Mallorca

14/12/2017

MÉS per Menorca i Podem descarten entrar al Govern

Biel Barceló en una imatge d'arxiu.

L’actualitat política balear passa per la dimissió del vicepresident del Govern, Biel Barceló, després de les crítiques que ha provocat el seu viatge a Punta Cana, tot pagat per una empresa turística. El també conseller de Turisme va donar explicacions dijous a l’executiva de MÉS per Mallorca i aquest dijous al matí ha comparegut davant els mitjans per explicitar la seva renúncia al càrrec.

La tercera divisió d’aquesta legislatura obre la porta a una nova renovació a l’Executiu. L’actual consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, sembla la més ben decantada per assumir la Vicepresidència i convertir-se en la nova mà dreta de la presidenta, Francina Armengol. El nou titular de Turisme, en canvi, encara es desconeix.

La previsible renovació ha donat peu a especulacions sobre la possible entrada al Govern dels partits que donen suport al Pacte, com són MÉS per Menorca i Podem. Els ecosobiranistes ho descarten i aposten perquè MÉS per Mallorca mantingui la Conselleria.

Podem, per la seva banda, celebra la dimissió de Barceló. De fet, ja li havia exigit responsabilitats en anterior ocasions. Entenen que la seva absència no hauria de debilitar el Govern tot i que consideren necessari aprofitar el moment per millorar els Acords pel Canvi i donar un nou impuls a l’Executiu.

La formació dels cercles assegura que la decisió d’entrar o no al Govern ha de ser consultada amb els militants.

14/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris