X

Les Balears, la segona Comunitat en litigis per cada 1.000 habitants

Entre juliol i setembre d'enguany es registraren 33,3 assumptes per cada mil habitants

18/12/2017

Les Balears, la segona Comunitat en litigis per cada 1.000 habitants

Les Balears són la segona comunitat autònoma de tot l’Estat amb una major taxa de litigis per cada mil habitants. En el tercer trimestre d’enguany, entre juliol i setembre, es registraren 33,3 assumptes per cada mil habitants. Amb aquesta xifra, les Illes estan per sobre la mitjana espanyola que se situa en els 28,6 assumptes per cada miler d’habitants. A les Balears només les supera un altre arxipèlag: les Canàries registraren 37,4 assumptes per cada mil habitants durant el tercer trimestre d’enguany. Aquestes són dades que s’extreuen de l’informe “Situació dels òrgans judicials” publicat avui per la Secció d’Estadística del Consell General del Poder judicial.

Segons aquest informe, en aquest mateix període, han pujat un 6,6% els assumptes civils, en bona part per l’entrada de demandes de clàusules abusives.
En conjunt, el nombre de casos resolts pels jutjats durant aquest trimestre ascendeix a 32.474 assumptes i suposa una davallada del 3,5 per cent menys que en el tercer trimestre de 2016. A final d’aquest període, queden en situació de tràmit un total de 55.647 assumptes, que suposen un augment del 5,8 per cent.

18/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris