X

Les construccions il·legals en sòl rústic no preescriuran mai

Fins ara en sòl rústic comú bastava deixar transcórrer 8 anys per quedar exempta de ser enderrocada

31/12/2017

Les construccions il·legals en sòl rústic no preescriuran mai

A partir de dilluns els habitatges i piscines fetes sense disposar de llicència o amb aquesta anul·lada seran il·legalitzables. La nova Llei d’urbanisme que finalment ja s’ha publicat en el Butlletí Oficial, estableix que qualsevol construcció il·legal feta en sòl rústic no prescriurà mai i serà enderrocada.

Per primera vegada en la legislació urbanística balear es regula el termini màxim per a l’execució subsidiària de les ordres de demolició. Se simplifica l’execució de les ordres, de manera que queden exemptes de llicència urbanística prèvia.

En el seu lloc, es proposa presentar el projecte de demolició i, si l’ajuntament no resol en el termini d’un mes, ja s’inicia el període per executar-se. En qualsevol obra fora d’ordenació que s’efectuï en sòl rústic, a partir d’ara no prescriurà i quedarà exposada a una possible ordre de demolició de les obres fetes sense autorització.

En l’afany de protegir al màxim el sòl rústic balear, també es considera infracció molt greu fer parcel·lacions urbanístiques en aquest règim. I en els sòls especialment protegits, com els ANEI, ARIP o APT costeres es donen competències als consells insulars i a les seves oficines de disciplina per actuar com pertoca i executar-ne la demolició.

31/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris