X

El GOB senyala les deficiències de la reforma de Melià a Son Bou

Apunta a incompliments de la Llei de Turisme i dels fonaments dels edificis

09/01/2018

El GOB senyala les deficiències de la reforma de Melià a Son Bou

L’entitat ecologista GOB adverteix de possibles irregularitats en el projecte de reforma dels hotels de Melià a Son Bou. Així ho han traslladat a l’Ajuntament d’Alaior, perquè en tingui constància abans d’emetre els informes preceptius que han de dirimir si la cadena hotelera compleix o no el requisits urbanístics per a dur a terme una reforma valorada en 35 milions d’euros. Des del GOB apunten, en primer lloc, l’incompliment de la Disposició de la Llei de Turisme a la qual s’acull de el projecte. I és que constaten que malgrat la reducció de l’alçada de les dues torres, els 4 edificis adjacents guanyen tres pisos d’alçada, un fet que, consideren, no recull la normativa. Asseguren, a més, que hi ha parts dels edificis que estan fora d’ordenació, que vol dir que es van fer sense llicència.

En segon lloc, alerten de possibles incompliment del Codi Tècnic de l’Edificació pel que fa a les cimentacions dels edificis. Per aquest motiu reclamen un informe geotècnic.

Lamenten, a més, que en cas de dur a terme la reforma es consolidi per 50 anys més un model turístic obsolet, propi dels anys 70. A hores d’ara, el projecte de Melià compta amb el vist-i-plau del departament de Turisme del Consell i l’aval del Consell Consultiu. Des del GOB demanen consens polític per evitar que es digui a terme.

L’Ajuntament d’Alaior té ara una termini de tres mesos per emetre els pertinents informes i, per tant, permetre o rebutjar les llicències pertinents.

09/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris