X

Red Elèctrica s’equipa per aixecar noves línies en cas de manca de suministrament

L'empresa proposa crear un equip de treball conjunt amb les administracions per accelerar la tramitació de l'enllaç submarí

10/01/2018

Red Elèctrica s’equipa per aixecar noves línies en cas de manca de suministrament

Red Elèctrica estarà preparada per aixecar noves línies d’alta tensió en cas que es produeixi algun incident en el sistema elèctric que posi en perill el suministrament de l’illa. Així ho ha avançat el delegat a les Balears de l’empresa, Eduardo Maynau, en declaracions a IB3 Notícies. El pla de contingència acordat entre el Ministeri, el Govern i el Consell Insular aquest dilluns preveu actuacions per reduir el màxim el temps de restabliment del servei en cas d’avaria, ara que tota la generació elèctrica recau en la central tèrmica. Mainao avança que sol·licitaran l’adquisició de material per poder actuar amb la major celeritat en cas que sigui necessari.

Respecte la instal·lació del nou cable elèctric, Maynau veu complicat que puguin avançar-se els terminis previstos i que estigui operatiu abans del primer semestre del 2020. Per retallar temps proposa crear un equip de treball conjunt amb les administracions per accelerar la tramitació i els permisos que depèn del Govern.

El segon enllaç que ara s’incorporarà a la planificació energètica del Ministeri serà igual que el ja projectat, és a dir, tripolar, amb fibra òptica i sec, sense risc, per tant, de vessaments. La inversió serà similar, tot i que amb alguns matisos, afirma Mainao, però es pot afirmar que la instal.lació dels dos enllaços superarà els 150 milions d’euros.

10/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris