X

PdeCat i Esquerra pacten cercar la fòrmula per investir Puigdemont

Puigdemont proposa que sigui per via telemàtica o delegar en un diputat el discurs d'investidura i ERC estudia la viabilitat de la proposta

10/01/2018

PdeCat i Esquerra pacten cercar la fòrmula per investir Puigdemont

Un sopar a Brussel·les, aquesta nit passada, entre Puigdemont i Rovira, ha propiciat un acord per trobar la fórmula d’investir-lo president de la Generalitat. Ell proposa que sigui a través d’Internet, o bé delegar en un diputat de la seva formació el discurs d’investidura. Puigdemont assegura, a més,  al seu Twitter que tornarà a Catalunya amb tota la legitimitat. Però ara és Esquerra qui consulta amb els seus serveis jurídics la viabilitat d’aquesta proposta, i també tendrà en compte l’opinió dels lletrats de la Cambra catalana.
Els dos líders acordaren a més garantir una majoria independentista a la Mesa del Parlament. Això suposa que s’han de buscar fórmules perquè els diputats electes que són a Brussel·les o a la presó no renunciïn a l’acte i també puguin votar. Oriol Junqueras ha demanat avui al Suprem el trasllat a una presó catalana i permisos per acudir a la investidura i votar al Parlament.
La CUP diu que no serà obstacle per formar una majoria republicana a la Mesa i al Govern de la Generalitat, però avisa que tan important com això, és la consecució de la Republica.
I Artur Mas, ja dimitit com a president del PdeCat, no aclareix quina seria la millor fórmula per a la investidura, però afirma que el més important és evitar una repetició d’eleccions.

10/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris