X

Son Llàtzer i Son Espases suspenen 23 operacions des de dimarts per la demanda de llits a Urgències

Aquest dimecres a les 8.00 h., 50 pacients estaven pendents d'ingrés a Son Espases, 37 a Son Llàtzer, 12 a Manacor, 11 a Inca i cinc a Can Misses

10/01/2018

Son Llàtzer i Son Espases suspenen 23 operacions des de dimarts per la demanda de llits a Urgències

Els hospitals públics de Son Llàtzer i Son Espases han suspès entre aquest dimarts i dimecres un total de 23 intervencions quirúrgiques extraordinàries (no programades ni urgents) per alliberar llits davant l’augment de la demanda assistencial en urgències.

En concret, Son Llàtzer ha suspès set intervencions dimarts i quatre dimecres, mentre que Son Espases en va suspendre 12 dimarts.

Segons dades de l’IB-Salut, a les 15.00 hores d’aquest dimarts estaven pendents d’ingrés 50 pacients a Son Espases; 21 a Son Llàtzer; cinc a Inca i un a Can Misses.

Aquest dimecres dematí, les xifres eren, a les 8.00 hores, de 50 pacients pendents d’ingrés a Son Espases, 37 a Son Llàtzer, 12 a Manacor, 11 a Inca i cinc a Can Misses.

L’IB-Salut explicava dimarts que aquest tipus de pressió assistencial és “habitual” en aquesta època a causa de la incidència de patologies respiratòries com la grip, que provoca un increment de demanda.

Els pacients que arriben als serveis d’urgències són majoritàriament crònics i d’edat avançada, descompensats per altres patologies, la qual cosa s’implica una major necessitat d’hospitalització.

Precisament, l’IB-Salut anunciava dilluns que té activat des de fa unes setmanes un pla de contingència per poder donar resposta a l’increment d’activitat assistencial en els serveis d’urgències dels hospitals i dels centres d’atenció primària. El pla, que es mantindrà actiu en funció de les necessitats assistencials, suposa l’obertura de llits i contractació de professionals per a reforç.

10/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris