X

Emaya triplica el reciclatge amb la implantació de la recollida selectiva mòbil

El servei s'estendrà a la resta de barriades del centre el mes de març

15/01/2018

Emaya triplica el reciclatge amb la implantació de la recollida selectiva mòbil

Ara fa 6 mesos que EMAYA instal·là el servei de recollida selectiva mòbil a les barriades de Sindicat, la Calatrava, Monti-sion i la plaça de Santa Eulària. Un servei que ha tengut molt bona acollida entre els prop de 4 mil veïnats que viuen en aquesta zona. De fet el volum de reciclatge ha crescut del 20 per cent d’abans a més del 72 per cent actual.

La recollida de fins a 7 fraccions amb diferents freqüències setmanals ha permès, segons les associacions de veïnats, millorar la seva qualitat de vida i augmentar el compromís amb el medi ambient. Asseguren que la zona està molt més neta i que han reduït el renou. Coincideixen, a més, en la creació d’una consciència envers el reciclatge que els ha duit, fins i tot, a fer aportacions a EMAYA del tipus incloure un contenidor per al reciclatge de piles o augmentrar la freqüència de recollida de la fracció d’envasos.

EMAYA treballa ara en la següent fase de recollida selectiva mòbil. S’aplicarà a partir del pròxim mes de març i afectarà a la resta de barriades del centre de ciutat, això son prop de 10.000 veïnats.  Serà als barris de Cort, La Seu, la Llotja, el Born, el Puig de Sant Pere, Sant Jaume i Sant Nicolau.

Tot plegat per augmentar-hi el reciclatge. En aquesta línia el Govern traurà aquesta setmana a exposició pública la llei de residus. Un text que vol prohibir a les illes la venda d’encenedors o maquinetes d’afaitar no reutilitzables. Altres productes com els bastonets d’orelles o de llepolies i les bosses de plàstic hauran de ser de material compostable. L’objectiu de l’executiu és que el 2020 s’hagi reduït un 10 per cent la generació de residus respecte del 2010 i un 20 per cent abans del 2030.

15/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris