X

ERC proposa a Roger Torrent com a president del Parlament de Catalunya

Puigdemont ha jurat per imperatiu legal la Constitució, com a passa prèvia per poder tenir l'acta de diputat

16/01/2018

ERC proposa a Roger Torrent com a president del Parlament de Catalunya

Roger Torrent en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya. / EFE

ERC ha decidit proposar a Roger Torrent, portaveu adjunt de Junts pel Sí a la darrera legislatura, com a candidat a la presidència del Parlament de Catalunya, per ser triat en la sessió constitutiva d’aquest dimecres, en la qual les forces independentistes esperen fer valer la seva renovada majoria absoluta.

La comissió permanent d’ERC i el seu nou grup parlamentari han ratificat aquesta tarda la proposta de triar dimecres a Roger Torrent (Sarrià de Ter, 1979), llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en estudis territorials i urbanístics i diputat del Parlament des de 2012, a més de batle del seu poble natal des de 2007.

“Si obtinc la confiança majoritària de la Cambra, serà un honor succeir en el càrrec a Carme Forcadell, que ha defensat com ningú aquesta institució, i treballaré per estar a la seva alçada”, ha afirmat Torrent en un comunicat d’ERC, i ha afegit que el seu primer objectiu serà “tornar a posar la institució al servei de la ciutadania i no de les forces del 155, i materialitzar el mandat democràtic sorgit de les urnes el passat 21 de desembre”.

 

Puigdemont jura per imperatiu legal la Constitució per viodeoconferència

Carles Puigdemont s’ha reunit aquest dimarts per videoconferència amb el grup parlamentari de Junts per Catalunya quan falten poques hores per a la sessió constitutiva del nou Parlament. Puigdemont ha jurat per imperatiu legal la Constitució i l’Estatut, com a passa prèvia per poder tenir l’acta de diputat.

També s’ha compromès a actuar amb plena fidelitat a la voluntat del poble. Oriol Junqueras i la resta de diputats electes d’ERC s’han limitat a prometre la Constitució. I Carme Forcadell ha presidit aquest dimarts la seva darrera reunió de la mesa de la Comissió Permanent del Parlament.

16/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris