X

Marratxí planta cara al tancament d’oficines de l’antiga Sa Nostra

L'Ajuntament amenaça amb retirar els doblers que té als comptes si Bankia no es replanteja el tancament de 2 sucursals per l'absorció de BMN

16/01/2018

Marratxí planta cara al tancament d’oficines de l’antiga Sa Nostra

Francisca Tomás ha anat a la seva oficina de l’antiga BMN del Pla de Na Tesa per informar-se sobre les noves condicions de la fusió amb Bankia. En arribar-hi se l’ha trobada tancada i amb un cartell que anuncia que a partir de dilluns la seva sucursal és la del Pont d’Inca, a tres quilòmetres de distància. Diu que malgrat això, en continuarà sent clienta, “si no em canvien les condicions”.

Molts dels 4.000 habitants del Pla de na Tesa són clients de BMN. Una bona part d’ells, persones majors que tenen dificultats per traslladar-se a un altre nucli per anar a fer gestions bancàries. Molts d’ells asseguren que es plantegen canviar de banc. Amb el tancament de la sucursal, només CaixaBank manté presència al nucli.

L’Ajuntament de Marratxí ha enviat una carta a la direcció territorial de Bankia en què demana que el banc faci marxa enrere en el tancament de dues de les cinc antigues oficines de BMN al seu municipi i ofereixi una solució. Exposa que si no ho fa, el Consistori es planteja “moure els comptes i els doblers a altra entitats més presents al municipi”. L’Ajuntament té 7 milions d’euros en els seus comptes de BMN i Bankia, ara fusionats.

Després de rebre la carta, Bankia ja ha convocat a l’Ajuntament a una reunió. La solució podria ser que les oficines clausurades obrissin alguns dies per setmana, o que com a mínim mantinguessin els caixers automàtics operatius. Mentre, a la porta de l’altra oficina tancada al municipi (la sucursal BMN-Sa Nostra del polígon industrial) s’acumulen caixers automàtics embalats i a punt de ser traslladats.

Bankia ha anunciat el tancament de 35 oficines a les Illes abans de l’1 de febrer i un ERO que afectaria un mínim de 187 treballadors, més d’un 20% de la plantilla.

16/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris