X

Un any de govern Trump estibat de polèmiques

El president dels EUA converteix Twitter en l'arma d'atac als seus adversaris

20/01/2018

Un any de govern Trump estibat de polèmiques

Han passat 365 dies des que va jurar el càrrec, i Donald Trump quasi ha protagonitzat tantes notícies com dies té l’any. En acabar la desfilada presidencial va firmar el primer decret: flexibilitzar la reforma santària d’Obama. És una de les seves obsessions, desfer tot el que va fer ell.

Va prohibir l’entrada de refugiats siris i d’altres sis països musulmans més, provocant el primer gran conflicte internacional. Començava la seva croada contra la immigració: retirada de la protecció a quasi 60.00 haitians, sortida de l’acord d’immigració de l’ONU, començar a fer passes per complir amb la promesa de fer un mur amb Mèxic.

En àmbit internacional, s’ha desentès dels acords contra el canvi climàtic i ha ressuscitat la guerra freda amb Cuba. L’arma amb què ha provocat més hostilitats diplomàtiques és Twitter. La guerra mantinguda amb el líder nord-coreà va ser sonada. Els atacs als països musulmans no han aturat. Sempre els ha vinculat directament amb el jihadisme sense cap mena de filtre. L’anunci de traslladar a Jerusalem l’ambaixada d’Israel va caure com una bomba a la comunitat internacional.

 

En el catàleg d’intrigues també ha protagonitzat un bon grapat d’escenes. Suposades relacions amb l’espionatge rus, destitucions sonades com la del cap de l’FBI o pressions per retirar una biografia sobre ell, on es detallen suposats comportaments homòfobs i misògins.
Viu en un escenari permanent i, per demostrar que el que deia el llibre era fals, es va fer un reconeixement mèdic, amb informe psicològic adjunt, que conclou: Trump està sa i en forma.

20/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris