X

Els demòcrates accepten aixecar temporalment el ‘shutdown’ als EUA

Republicans i demòcrates es donen temps per forçar un acord en matèria d'immigració

23/01/2018

Els demòcrates accepten aixecar temporalment el ‘shutdown’ als EUA

Als Estats Units, els demòcrates han acceptat aixecar temporalment el tancament de l’Administració. La bancada demòcrata del Senat ha acceptat dotar de nous fons el govern federal, per posar fi a l’anomenat “shutdown”.

La mesura va entrar en vigor dissabte, però s’ha notat sobretot aquest dilluns, amb el tancament de grans monuments com l’estàtua de la Llibertat i oficines oficials funcionant parcialment.

La proposta que demòcrates i senadors han aprovat  al Senat passa per aixecar el tancament federal i dotar d’un nou finançament que s’esgotaria el 8 de febrer.

El Senat ha votat a favor d’aixecar el tancament per 81 vots a favor, entre els quals els de 33 senadors demòcrates, i 18 en contra.

Els dos partits es donen dues setmanes per forçar un acord en matèria d’immigració, que és el centre de tota aquesta crisi al voltant del pressupost federal.

Els republicans de Donald Trump volen liquidar el DACA, el programa de protecció de joves indocumentats que va implantar l’administració Obama. Els demòcrates exigeixen que es busqui immediatament una alternativa legislativa perquè els anomenats “dreamers”, que van arribar als Estats Units quan eren infants, no hagin de ser expulsats.

23/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris