X

Els calabossos de Sant Ferran: 40 anys amb les mateixes reixes, sense rajoles i amb mala ventilació

La Policia Local de Palma detecta un increment en el consum de droga prop d’escoles, places i parcs

23/01/2018

Els calabossos de Sant Ferran: 40 anys amb les mateixes reixes, sense rajoles i amb mala ventilació

Els calabossos del quarter de la Policia Local de Palma de Sant Ferran tenen els dies comptats. Fa més de 40 anys que funcionen i ara s’han d’adaptar a la nova normativa. L’Ajuntament els esbucarà i els farà de bell nou. Les obres, de fet, ja han començat en una de els sales, on es construiran part dels nous calabossos. Mentre no acabin les obres, continuaran funcionant els antics.

L’any passat passaren per aquests calabossos 12 detinguts per intervenció de drogues. És el balanç del 2017 que ha presentat aquest dimarts la Policia Local. Un any en què aixecaren 700 actes per consum de drogues a la via pública, dos al dia. Aquest cos ha notat un increment en el consum d’estupefaents al costat de centres escolars, places i parcs en el darrer any i ho consideren preocupant, per això, incrementaran la presència dels agents.

Una presència policial que també es va incrementar l’estiu passat al centre i a la Platja de Palma. Només 4 de cada 10 comerços, però, notaren l’augment, segons una enquesta de la mateixa Policia. A més, 6 de cada 10 establiments consideren que més agents al carrer no implica una menor venda ambulant il·legal.  Amb tot, la meitat dels comerciants considera que una major presència policial beneficia els seus negocis. I 8 de cada 10 estan satisfets amb el treball de la policia local.

23/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris