X

Dues zones de Menorca on s’ha fet una excepció per permetre el lloguer turístic no tenen demanda

Ni es Murtar ni Sant Esteve no tenen cap llicència turística concedida, però els habitatges llogats a turistes sí que són nombrosos a nuclis veïns com Cala Llonga, on es prohibirà

24/01/2018

Dues zones de Menorca on s’ha fet una excepció per permetre el lloguer turístic no tenen demanda

Dos nuclis on el Consell de Menorca ha fet una excepció per permetre el lloguer turístic, es Murtar i la Cala Sant Esteve, no tenen encara cap llicència concedida per tal de desenvolupar l’activitat, que gairebé no genera demanda.

Els veïns des Murtar, un petit nucli costaner de Maó amb només 54 habitants censats i una setantena de cases, tenen dubtes sobre l’interès d’aquesta activitat en un lloc com aquest.

Per contra, a altres zones veïnes del port de Maó, igualment costaneres, es prohibirà el lloguer. És el cas de Cala Llonga, el més poblat fora del nucli urbà, amb 395 habitants, i amb 38 habitatges ja destinats a turistes.

Tampoc a la cala Sant Esteve, on també s’ha fet una excepció, hi ha una sola llicència donada. De fet, entre únics sis nuclis residencials on el Consell ha decidit permetre el lloguer turístic només tenen 15 habitatges llogats a turistes, l’1 per cent dels 1.205 que es dediquen a aquesta activitat a Menorca.

El Consell assegura que no ha entrat a valorar la realitat del mercat de cada zona i que, en tot cas, la seva proposta està subjecta a canvis.

24/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris