X

Jubilats i sindicats es posen llaços marrons per exigir “unes pensions dignes”

UGT tornarà al govern central les cartes on s'anuncia la revalorització del 0,25% per a enguany

24/01/2018

Jubilats i sindicats es posen llaços marrons per exigir “unes pensions dignes”

El sindicat UGT ha iniciat una campanya a nivell estatal a favor d’unes pensions dignes. Recolliran les cartes que han rebut els jubilats en què se’ls comunica que la pensió s’ha apujat un 0,25% i les reenviaran al govern central. La iniciativa coincideix amb una recollida de firmes d’un col·lectiu de jubilats de Marratxí, que ha decidit posar fil a l’agulla per exigir a Madrid un augment de les seves pensions equivalent a l’apujada de l’IPC. Denuncien que, amb aquests subsidis, estan perdent qualitat de vida.

Aquest grup  pensionistes també s’ha sumat a la campanya de llaços marrons d’UGT. El sindicat ha anunciat que, a més de reeniar les cartes a la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, com a protesta, han creat un mecanisme per detectar cada mes la pèrdua de poder adquisitiu de les pensions. La secretària de Polítiques Socials i d’Igualtat d’UGT, Francisca Garí, recorda que es tracta d’un problema que afecta tota la població i, davant un mercat laboral molt precaritzat per als joves, ha advertit dels riscos de continuar amb una situació com aquesta.

Segons el Fons Monetari Internacional, durant els propers 20 anys els pensionistes hauran perdut un 30% de la seva capacitat de consum. La seva qualitat de vida es veu afectada per això, però també per qüestions com el copagament sanitari. Antonio Ramos, membre de la unió de pensionistes i jubilats d’UGT denuncia que hi ha moltes persones amb malalties cròniques que a final de mes han de decidir entre comprar medicaments o mantenir la seva família.

El sindicat demana al Govern que tingui en compte les seves propostes per augmentar els ingressos al fons de les pensions, com eliminar els límits màxims de cotització o suprimir les bonificacions a les contractacions.

24/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris