X

El Govern tramitarà la construcció de la residència al Quarter de Santiago per la via ràpida

Declara el projecte d'interès autonòmic i s'acull a un decret recent per precindir de permisos i llicències

26/01/2018

El Govern tramitarà  la construcció de la residència al Quarter de Santiago per la via ràpida

El Govern ha posat en pràctica el nou decret que li permet accelerar els tràmits per construir centres educatius, sanitaris i socials. Una mena de tramitació exprés que no requerirà projecte urbanístic ni llicència d’obres. Entre els projectes que se’n beneficiaran hi ha la construcció de la nova escola des Mercadal, el nou conservatori de música a la Sala Augusta i el centre assistencial a l’edifici del Quarter de Santiago. Precisament, aquest divendres al matí, el Consell de Govern ha declarat d’interès autonòmic els dos primers projectes que es podran dur endavant per la via d’aquest decret. Un és la construcció de la residència al Quater de Santiago. L’altre, un centre terapèutic de menors, al recinte d’es Pinaret, de Palma.

La declaració d’interès autonòmic és un dels requeriments imprescindibles per acollir-se a la nova normativa un cop es faci, ja no serà necessari elaborar els projectes urbanístics que havien de rebre el vist i plau dels ajuntaments per obtenir la llicència d’obres.

Aquestes construccions s’estalviaran molts de tràmits que sí que s’exigeixen a obres privades i públiques: declaracions d’impacte ambiental, paisatgístic o peticions d’informes sectorials o terminis d’exposició pública. La qualificació urbanística de l’equipament per a l’ús que es determini serà automàtica.  Els paràmetres urbanístics de l’equipament seran “els que es consideri necessari”  sense dependre del marc urbanístic previ.

26/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris