X

Puigdemont demana empara a Torrent per poder assistir al debat d’investidura

El jutge Llarena denega a Junqueras i Sánchez el permís per acudir al Parlament

29/01/2018

Puigdemont demana empara a Torrent per poder assistir al debat d’investidura

El Parlament de Catalunya ha convocat per demà a les 3 de l’horabaixa el debat d’investidura de Carles Puigdemont. A hores d’ara tot són incògnites perquè Puigdemont no pot trepitjar territori espanyol sense ser detingut i no té cap opció legal de ser investit.

Controls policials a La Jonquera. Els agents escorcollen cotxes i conductors per evitar que Puigdemont, fugit de la justícia espanyola des de novembre, arribi al parlament de Catalunya. El seu advocat no aclareix què farà.

Puigdemont ha demanat empara al president del Parlament i li demana que adopti les mesures necessàries per acudir al parlament sense ser detingut.

L’empara és el darrer moviment després que el Constitucional hagi vetat que la sessió d’investidura de Carles Puigdemont es pugui celebrar telemàticament o mitjançant altre parlamentari. L’alt tribunal tampoc permet procedir a la investidura de Puigdemont sense autorització judicial perquè hi ha una ordre de crida i cerca i ingrés a presó. Una notificació que ja ha rebut el president de la cambra Roger Torrent a qui se li recorda que aquestes mesures són d’obligat compliment

A qui tampoc veurem demà a les 3 de l’horabaixa al Parlament serà a Oriol Junqueras i Jordi Sánchez després que el jutge del Suprem els hagi denegat el permís per acudir a la cambra per risc de reiteració delictiva.

29/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris