X

Desxifrant el bitcoin, la criptomoneda que vol sortejar el control dels bancs

La criptomoneda amb una tecnologia encara incipient i que el seu futur dependrà de molts de factors

30/01/2018

Desxifrant el bitcoin, la criptomoneda que vol sortejar el control dels bancs

El bitcoin és una criptomoneda, o el que és el mateix, una moneda privada tecnològica, que no depèn de cap estat ni banc central. Quan va sorgir el 2009 valia menys d’1 cèntim d’euro i el seu valor per unitat supera ara els 11.000 euros.

Els experts asseguren que el més destacat és la tecnologia en què es basen les criptomonedes, el “block chain” o cadena de blocs. Bitcoin és una xara de milers i milers de computadores que s’encarreguen de crear blocs. Al seu torn, cada bloc que es crea aproximadament cada 10 minuts allibera nous bitcoins. L’algoritme contempla que la moneda sigui limitada a 21 milions d’unitats.

Els defensors diuen que és el resultat d’una societat que vol sortejar el control dels bancs i els estats i els detractors parlen de bimbolla i asseguren que aquesta moneda al·legal pot afavorir operacions opaques. Recentment el gurú de Wall Street, Warren Buffet, ha augurat un mal final per al popular bitcoin. També la Comissió Nacional de Valors ha recomanat als inversors minoristes no adquirir bitcoins.

La realitat és que el bitcoin i les criptomonedes són una tecnologia encara incipient i el seu futur dependrà de molts de factors, com ara la regulació que cada estat en faci, que a priori, no semblen sentir-s’hi còmodes. Res no fa pensar que el bitcoin o les criptomonedes acabaran amb la moneda convencional, però només el temps podrà respondre si aquesta divisa electrònica ha arribat per quedar-s’hi.

Més articles relacionats:
 Es ven palau a Eivissa per 1.850 bitcoins 
 Una ‘bitcoin’ menorquina per pagar al comerç local 
 Alcúdia és el primer municipi de les Balears que compta amb un caixer de bitcoins

30/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris